Dansaudities bestaan meestal uit een danscombinatie. Deze combinatie wordt gedemonstreerd door de choreograaf of “dance captain” en na het voordoen moet jij het alleen of in een klein groepje uitvoeren. In deze vorm van dans auditie is het heel belangrijk dat je snel bent in het oppikken van danscombinaties. Sommige audities vragen om een stuk in te studeren. Hier vind je alvast een paar tips voor een dansauditie.

WAAR KIJKT DE JURY NAAR?

  • Lichaam: Heeft de danser(es) een correcte houding?
    Slechte houding zal je uitvoering belemmeren.
  • Dans techniek: Voert de danser(es) de oefeningen correct uit? Als je hoopt op een rol in de dansgroep, dan is er niets belangrijker dan techniek.
  • Vaardigheden en mogelijkheden: Lukt het de danser(es) om draaien, sprongen en combinaties makkelijk en kwalitatief goed uit te voeren? Is het lichaam van de danser(es) flexibel?
  • Muzikaliteit: Heeft de danser een goed gevoel voor ritme en frasering? Voelt hij of zij de sfeer van de muziek aan en kan de danser dat laten zien in de dans.
  • Expressie: Lukt het de danser(es) om expressief te dansen. Dansen met een gevoel, dansen met uitstraling?
  • Uitvoeren van bewegingscombinaties: Lukt het de danser(es) om snel, makkelijk en goed combinaties op te pikken en uit te voeren? Het leren van een combinatie in een korte tijd kan verschillen in belang.
  • Uitstraling: Laat de danser(es) een goede energie zien: focus, expressie, emotie en zelfverzekerdheid? Als het een tijdje duurt voordat je de pasjes oppikt, maar je hebt wel de persoonlijkheid die we zoeken en de uitstraling, dan zal je veel meer opvallen dan een persoon met perfecte danskwaliteiten, zonder uitstraling. Blijf altijd lachen en straal altijd uit dat je plezier hebt. De jury wil het liefst met mensen werken die plezier hebben.

 5,468 keer gelezen