Voor pas afgestudeerde dansers is het internet een essentieel startpunt om te netwerken en jobs te vinden. Hoe je online een job kunt vinden is niet alleen een vaardigheid maar het kan je ook helpen kansen te creëren om samen met dansgroepen te reizen waarvan je nog niet van hun bestaan afwist. Online solliciteren voor dans vacatures is vandaag de dag niet meer moeilijk.
Toen ik voor het eerst zocht op het internet naar audities en jobaanbiedingen besefte ik al snel dat het internet een waardevolle bron is en waarschijnlijk ook de snelste manier om in contact te komen met het compagnie waarin je wenst te dansen. In plaats van talrijke websites te doorzoeken naar compagnie audities die je hoopt te vinden, is het misschien niet slecht om eens de website van de compagnie waarvoor je wil dansen te doorzoeken. Deze aanpak zal je toelaten om hun specifieke contact en auditie informatie te vinden.

Als je liever een algemene zoektocht onderneemt dan zijn er talrijke websites die je de nodige informatie kunnen verschaffen. Het is ook aanbevolen om sociale media zoals Twitter en Facebook te raadplegen, vele mensen delen auditie informatie op deze kanalen. Deze kunnen je ook helpen om lokaal te starten en dan door te groeien naar nationale of internationale compagnies.

WEBSITES MET DANS VACATURES

http://www.linkedin.be
http://www.danspunt.be
http://www.danssportvlaanderen.be/
De facebook groep ‘Dansers gezocht!’

Zorg er voor dat je zeker weet dat de auditie van een gerespecteerde compagnie is. Ik heb al diverse ervaringen die me extra waakzaam maken bij het solliciteren voor een dans vacature online. Een ding die je steeds moet onthouden als je moet reizen voor een opdracht is dat je extra voorzichtig moet zijn. Hier zijn alvast een paar tips bij het online solliciteren voor dans aanbiedingen:

  • Zorg dat je de compagnie kent, vraag naar referenties indien dit niet zo is.
  • Zeg nooit toe om ergens een auditie te doen als je geen officiële bevestiging hebt gekregen van de compagnie.
  • Normaal gezien wordt je altijd gevraagd naar een auditie en/of showreel, C.v. en foto, als dit niet zo is dan is dit geen dansjob die ervaren dansers nodig heeft.
  • Geef geen persoonlijke informatie op je C.V. of in een e-mail.
  • Wees gewaarschuwd voor opdrachten waarbij de danser de vlucht en accommodatie zelf moet betalen. (Je moet nooit betalen voor deze dingen in een professionele dansgroep die vereist om te reizen.)
  • Weet waarmee je akkoord gaat als je een contract tekent.

De online dans community is een perfecte manier om open plaatsen te vinden als danser, maar wees voorzichtig en controleer steeds de achtergrond van het bedrijf of de compagnie waarmee je in zee wil gaan.

 1,564 keer gelezen