Dansschool 5678

Hoe het allemaal begon

Femke en Kevin, de drijvende kracht achter DanceCool VZW kregen in april 2018 onverwacht het aanbod om de dansschool waar ze beiden les gaven over te nemen. Kevin zat al in het bestuur van die dansschool en Femke gaf er een aantal uren les per week.

Dat was echter geen evidentie en de keuze moest snel gemaakt worden. Een dansjaar start in september, het huidige dansjaar liep op zijn einde, dus moesten we snel kunnen schakelen om alle huidige leden op de hoogte te brengen en ze te motiveren om te blijven komen. Een dansschool overnemen vraagt heel wat voorbereiding en denkwerk. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en de uitdaging aangegaan.

Dansschool 5678

2018

Dansschool 5678 was geboren

12 september 2018 zijn we gestart met onze eerste danslessen in Lichtervelde. Een team van 7 docenten verzorgden 18 uur les per week en onze dansschool bereikte al snel heel wat geïnteresseerden.

Ons doel was om onze eigen visie toe te passen en dat is ons ook aardig gelukt. We wilden een familiale dansschool, maar leden konden wel doorvloeien naar lessen met niveaus.

De sfeer in de dansschool moest nauw aansluiten bij de sfeer die we op onze danskampen creëren. En het moest een plaats zijn waar iedereen welkom was en waar gelijk behandeld wordt.

Een ding was zeker, we wilden niet langer in het huidige gebouw blijven, de oude hangar was geen aantrekkelijke plaats om naar toe te gaan. Maar voor het eerste jaar moesten we het hier wel mee doen.

Dansschool 5678 - inkom

2019

Een nieuw gebouw

In juni 2019 vonden we een nieuw gebouw om onze dansschool in te vestigen. We kregen de sleutel in juli en hadden 9 weken om alles te verbouwen.

  • Een nieuwe dansvloer plaatsen
  • Spiegels installeren
  • Kleedkamers maken
  • Muren plaatsen
  • Schilderen
  • Keuken installeren
  • Bar installeren

Heel veel werk om te doen in 9 weken tijd, we moesten in dezelfde 9 weken ook nog eens 7 kampen organiseren waar we 24/24 aanwezig zijn. Het was een hele zware periode, ik durf te zeggen, de zwaarste periode uit onze carrière.

Maar we zijn er in geslaagd, dankzij een leger aan vrijwilligers, hele korte nachten en een groot doorzettingsvermogen.

2020

Wat zal de toekomst brengen?

De dansschool blijft groeien, we zijn sinds de opstart uitgegroeid van 17 wekelijkse lessen naar 28. Ons ledenaantal is sinds de start met 25% gestegen, met andere woorden, we zijn goed bezig.

Wil je meer weten over onze dansschool? Surf dan zeker eens naar onze website www.5678.be