10 APPS VOOR DANSERS (UPDATE 23/11/2020)

Als het gaat om smartphone applicaties, zijn er geweldige apps voor dansers, maar helaas ook apps die het downloaden niet waard zijn.
Dus zocht DanceCool de leukste apps die jou als danser/choreograaf het leven makkelijker maken.

De meeste dans gerelateerde apps hebben een kleiner publiek en zijn daardoor niet zo goed vindbaar. Op de Apple app store staan momenteel 1.400.00 apps terwijl er op Google play 1.430.000 applicaties beschikbaar zijn, we zijn er dus even mee bezig geweest!

Maar uiteindelijk hebben we een hele leuke selectie gemaakt van onze top 10 apps voor dansers (iPhone en Android), sommige apps hadden we al zelf staan, anderen vonden we dan weer terug na heel wat uren zoeken.

Onze collectie dans-apps bevat zowel gratis, als betalende apps, maar ondanks hun lage kostprijs zijn ze toch de moeite waard.
Als je zelf nog leuke toffe apps kent die het leven van een danser veel makkelijker maken, vul gerust de lijst aan door te reageren op dit bericht of stuur ons een e-mail of Facebook bericht.

We deden ons uiterste best om een top 10 te maken van alle apps die dansers kunnen gebruiken om hun dansmoves te verbeteren. We hope you like it 😉

1. Shazam

Ontdek de muziek waar je van houdt.

Iedereen kent het wel, je zit op een dansvoorstelling en plots hoor je het liedje waarnaar je al zo lang op zoek was! Neem dan snel je Shazam app, druk op die blauwe knop en daar is het dan, de titel en auteur van dat bijzondere liedje. Ontdek, koop en deel je favoriete muziek. Volg artiesten en bekijk hun Shazams. En bekijk meteen ook bio’s, songteksten en gepersonaliseerd muzieknieuws.

Alternatief: Soundhound

Soundhound toont je ook de lyrics van de song, de link naar YouTube, Spotify en Rdio.

2. Formation

Posities maken op je ipad of iphone.

Alle choreografen zouden deze app moeten kennen, makkelijker dan dit wordt het niet. Je stelt in hoeveel dansers je hebt met hun namen. En verslepen maar. Druk op volgende positie en je krijgt een kopie van de vorige positie die je nu kan verplaatsen. Gedaan met notitieboekjes vol gekrabbel, en onduidelijkheden!

3. Note tracks

Een handige app, voor het nemen van nota’s op audiobestanden.

Voeg notities, icoontjes of schetsen toe aan audiobestanden. Ideaal tijdens het maken van een choreografie, je kan op elk accent van de muziek neerschrijven wat er zou moeten gebeuren, van positiewissels naar armbewegingen.

4. OneNote

Een digitaal dansschrift om alles bij te houden

Weet jij nog wat je gezien hebt in de les vorige week? Of vorige maand of zelfs vorig jaar? Was er een geweldige vloercombinatie die je maar al te graag zou herinneren? Het is heel moeilijk om alle stapjes uit de les te onthouden.

Een oplossing voor dit veel voorkomende probleem is alles mooi noteren in je dansschrift na de les, maar dankzij Dance Journal kan je de papieren versie thuis laten.
Wat kan je allemaal met de app ?

  • Video’s opnemen
  • Foto’s nemen met notities
  • De lessen sorteren en categoriseren
  • Op datum bewaren
  • Nota’s delen met andere studenten

5. BPM tap

De snelheid van je muziek weten in een paar taps.

Hoe werkt het? Simpel, tik op je scherm op het ritme van de muziek, de app toont je aan hoeveel beats per minuut de muziek speelt.

6. Dancemaker

De app tegen een choreoblokkage.

Geen inspiratie om een nieuwe choreografie te maken? De Dancemaker app helpt je terug op weg.

7. Tempo SloMo

Muziek vertragen of versnellen op een makkelijke manier.

Een tip bij het aanleren van een choreografie is om je muziek te vertragen zodat je alle accenten beter kunt horen. Op deze manier raak je gewoon aan de stappen op trage muziek en kan deze opdrijven tot normale snelheid of pure voor de fun eens op 150% dansen.

8. Bounden

De boog moet niet altijd gespannen staan.

Een speelse dansgame voor twee spelers met dansen door Het Nationale Ballet. Maak elegante twists, of raak in de knoop met een vriend.

Je houdt een uiteinde van de telefoon vast, en een vriend de andere. Kantel de telefoon om een virtuele bal terwijl je een pad volgt. Zwaai je armen en draai je lichaam, en voor je het weet, ben je al aan het dansen.

9. Soundcloud

Gratis muziek streamen.

Als danser ben je voortdurend op zoek naar nieuwe muziek of remixes van muziek. Via Spotify en Itunes music kun je enkel originele versies vinden, hier maakt soundcloud het verschil. Volg je favoriete artiesten, zoek remixen, afspeellijsten enz..

10. SayJazz, SayTap, Sayballet

Online terminologie & dansquiz.

Onze laatste app in deze serie, we maken er onmiddellijk drie van. Helaas geen gratis apps, voor 7.99€ kun je elk van deze apps aankopen. Elke app geeft je uitleg over de terminologie binnen een bepaalde dansstijl (jazz, tapdans of ballet).

  • Je kan zoeken naar een term binnen de catalogus
  • Horen hoe je de term uitspreekt
  • Video’s bekijken van elke beweging (geen internet nodig)
  • Foto’s van de positie en vorm
  • Quiz spelen om je kennis te testen.

 39,939 keer gelezen