Een tijdje geleden hadden we het idee om onze trouwste animatoren te belonen voor hun inzet als vrijwilliger.

DanceCool werkt met vrijwilligers en sommigen van hen maken al een paar jaar deel uit van ons team. Ze werden de ambassadeurs van onze danskampen en we wilden dit in de bloemetjes zetten.

We hadden ook plannen om een volledig nieuwe huisstijl te ontwikkelen voor DanceCool, dus ontstond het idee om dit er in te verwerken.

Onze nieuwe huisstijl

Een nieuwe huisstijl maken, hoe begin je daar aan?

We wilden eerst ons logo onder handen nemen, het logo bestaat al sinds 2008 en had dringend nood aan een nieuw laagje verf. We hebben het logo wat aangepast en opnieuw ingekleurd, het ziet er nu veel moderner uit, zonder de link naar het oude logo te verliezen. Je moet ons DanceCool logo natuurlijk nog steeds herkennen.

Het logo was een makkelijke en voor de hand liggende stap bij een nieuwe huisstijl.

Maar de zoektocht naar een manier om onze animatoren in de bloemetjes te zetten had nog niet veel opgeleverd.

Brainstorm

Er bestaat geen betere manier om ideeën op de tafel te krijgen als met een brainstorm. We begonnen bij onze naam, DanceCool! Het zou dus iets moeten zijn rond dans (logisch) en iets Cool :-), niet letterlijk koud, maar iets stoer, iets waar kinderen en jongeren naar op kunnen kijken.

En zo begon ons brainstormmoment. Vele ideeën kwamen naar voor, maar niet wat we zochten. Tot we plots op het volgende idee kwamen:

Zou het geen idee zijn om dansende superhelden te maken?

Wat is een superheld?

Een superheld is een persoon die zijn superkracht, in combinatie met een hoge dosis moed, gebruikt voor het verbeteren van de wereld”.

Dat sloot perfect aan bij onze animatoren. We maakten een lijst van onze animatoren die al jaren deel uitmaakten van ons team en probeerden voor elk van hen een karakter uit te werken.

Superhelden in de huisstijl verwerken

DanceCool organiseert jaarlijks een aantal zomerkampen, dus leek het ons een goed idee om de superhelden te koppelen aan onze kampen. Dit was dan ook de leidraad om onze superhelden wat vorm te geven.

Herken jij onze superhelden?

Animator in de bloemetjes

Kevin Gunst

Superheld alter ego: B-boy

Yo b-boys en b-girls. It’s a boy, The B-Boy.
Breakdancen is een vak apart. Wij dansen niet op het refrein van een lied, maar wij gaan op zoek naar de breaks in de muziek. Waar alle anderen stil staan, gaan wij aan de slag! Ik ben zowat de leider van het DanceCool team. Ik sta dus stil bij elk aspect van het DanceCool kamp zodat ook jij het beste danskamp van je leven ervaart.

Animator in de bloemetjes

Femke Piette

Superheld alter ego: Spot

Hallo ik ben Spot. Nee niet de vlek op je kleren, maar het belangrijkste in je pirouette. Ken je dat gevoel wanneer je teveel rondgedraaid hebt en je wat duizelig begint te worden? Wel, dan ben je mij helemaal vergeten. Als lid van het DanceCool team zorg ik er dus voor dat alles goed uitdraait voor jou! 

Nieuwe superhelden in 2020

Vandaag zijn we opnieuw op het punt gekomen waar een aantal nieuwe animatoren hun jaren loyaliteit hebben bewezen. Tijs, Kelly en Ymke maken dit jaar ook 5 jaar deel uit van ons team. Ook voor hen maakten we een superheld alter ego, we stellen ze graag even aan je voor.

Animator in de bloemetjes

Tijs Toulouse

Superheld alter ego: Full out

Let’s go people, bij DanceCool gaan we altijd full-out! En daar zie ik op toe! Hier doen we niet aan markeren want markeren doe je met een… fluostift! Mijn taak is dat het energie niveau op de DanceCool danskampen heel hoog ligt.

Animator in de bloemetjes

Kelly De Clercq

Superheld alter ego: Tilt

Haai, ik ben Tilt! Ik sta graag ondersteboven om alles vanuit een ander perspectief te bekijken. Het heeft me jaren gekost om dit te kunnen, maar als je mijn moto toepast “blijven oefenen” dan kan iedereen het. Ik zorg dat jullie helemaal ondersteboven zijn van onze danskampen.

Animator in de bloemetjes

Ymke Verduyn

Superheld alter ego: Mirror

Ik ben Mirror, neen ik ga jullie niet nadoen maar ik weerspiegel wel jouw wensen op de DanceCool danskampen. Is er iets niet naar wens? Spreek me zeker aan, ik ben er samen met het DanceCool team altijd voor je.

Superhelden op pensioen

Deze superhelden zijn jammer genoeg niet meer actief als vrijwilliger bij DanceCool, maar ze verdienen nog steeds een plaatsje in onze hall of fame.

Animator in de bloemetjes

Gaëlle Callewaert

Superheld alter ego: Attitude

Hey hoi, ik ben Attitude, de mooiste van ons allemaal. Ik ben de elegantste en heb ik al gezegd dat ik ook de knapste ben?
Mijn naam komt van de moeilijkste positie die je kan doen met je benen, een attitude zoals ze dat noemen, je weet wel die moeilijke positie met je benen.
Ik zorg ervoor dat je jezelf kan zijn op kamp en dat je de tijd van je leven beleeft.

Animator in de bloemetjes

Shannon Saint-Quentin

Superheld alter ego: Stage

Hey ik ben Stage. Ja inderdaad lach maar, ik ben inderdaad die planken waarop je steeds danst tijdens een optreden.
Ik ben diegene die je niet kan missen tijdens een optreden, daarom zorg ik er ook voor dat iedere choreografie op punt staat. En kan ik met mijn kennis iedere stijl aan. De ideale danser dus!

©DanceCool VZW

Animator in de bloemetjes

Melissa Evenepoel

Superheld alter ego: Bounce

Hey girls en boy’s! Ik ben Bounce, de urban lady. Voor al je hiphop problemen ben ik de perfecte dame voor jou. Ik ken iedere stijl en kan ze uiteraard ook allemaal perfect uitvoeren. Tevens zorg ik voor de beste vibe die je ooit al gevoeld hebt! Tijdens het hiphop en urban kamp zorg ik ervoor dat dit Dancecool kamp de beste tijd van je leven wordt.

Melissa superheld

 4,580 keer gelezen