Upstreamfonds

 Upstream vzw is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een hart voor jongeren en Urban culture ter ondersteuning van het Upstreamfonds.

Het Upstreamfonds is opgericht om jongeren tussen 6j en 19j die in een financieel zwakkere context opgroeien een gratis Urban dance opleiding aan te bieden. Upstream gelooft sterk dat talent en wil om te dansen nooit mag afhangen van financiële mogelijkheden of beperkingen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zelfstandig of in team acties willen opzetten of mensen in hun directe omgeving willen aanspreken over ons project. De tijd en energie die je in dit project wil steken bepaal je zelf.

Elke vrijdagavond tussen 18u en 20u kan je terecht in onze dansschool voor meer uitleg over onze plannen, visie, het fonds en Upstream zelf.

Jezelf kandidaat stellen kan via mail [email protected] of persoonlijk op vrijdagavond in onze dansschool.

12.81 % van onze jongeren leven in armoede

Vandaag de dag groeien ongeveer 12,81% procent van onze jongeren op in armoede met pieken in stedelijke en voorstedelijke gebieden.

Socio-economische factoren zoals armoede, slechte huisvesting kunnen de ontplooiingskansen van kinderen en jongeren ernstig beperken.
Een van de gevolgen van beperkte ontplooiingskansen is dat kinderen die opgroeien in socio-economisch moeilijke omstandigheden vaak niet in staat zijn een sport te beoefenen in een sportclub vanwege het lidgeld, het benodigde materiaal of mobiliteitsproblemen.

Deze groep jongeren is erg gebaat bij een zinvolle naschoolse tijdsbesteding. Omwille van het versterken van het persoonlijk netwerk, de lokale sociale cohesie en het vergroten van het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Upstream vzw wil zijn steentje bijdragen door het aanbieden van een zinvolle naschoolse tijdsbesteding. Als aanbieder van kwalitatieve Urban Dance lessen richten we een eigen participatiefonds op die als doel heeft kwetsbare jongeren te kunnen laten deelnemen aan onze lessen en activiteiten.

Ikzelf, Ricky Oudermans, en mijn vrouw Evita Robbrecht zijn met dit project gestart uit liefde voor Urbandans en jongeren. Beiden geloven we erg in
gelijke kansen, gelijkheid en talent onder onze jongeren en wij hopen dat u in onze positiviteit en passie gelooft.

Upstream VZW gelooft in de kracht van 1 Euro.

Op zich kan u als individu met slechts 1 Euro zich niet al te veel permitteren. Maar stel, … stel dat 10-duizend mensen elk 1 Euro in een gezamenlijke pot zouden steken… dan zou uw individuele bijdrage een onmisbaar onderdeel zijn van een collectieve inspanning.

Upstream VZW stelt voor elke 185,00€ die in het fonds terecht komt 1 plek open voor een jongere om een gans jaar 3,5u te komen dansen en trainen bij ons.
Andere optie is om rechtstreeks een jongere te sponsoren, wanneer u dit wenst te doen stort u 1 keer 185,00€ in het fonds zodoende dat we direct iemand kunnen inschrijven. Uw naam of bedrijfslogo geven we dan graag een plekje op onze website.

Het project wil een metafoor zijn voor maatschappelijke draagkracht. “Refuse to accept limits” LL CoolJ, is een quote die we graag letterlijk opvatten, kinderen en jongeren die uitgesloten worden om te dansen omwille van financiële barrières is onaanvaardbaar.

Graag staan wij u te woord om onze plannen en toekomstvisie hieromtrent uit de doeken te doen. Wij hopen ook graag de nodige aandacht voor ons privé-initiatief via diverse kanalen te kunnen verspreiden.

Met sportieve groet
Upstream vzw – Ricky Oudermans
Oprichter Upstream vzw
0488/661 008
www.upstreamtemse.com

1.368 x bekeken
Recente blogberichten

Reageer op dit bericht

Typ hier wat je zoekt en druk daarna op enter

Dirty Dancing bestaat 30 jaardansschool kiezen België
Warning: Use of undefined constant essb_rs_mailform_code - assumed 'essb_rs_mailform_code' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/plugins/easy-social-share-buttons/lib/core/resource-snippets/essb_rs_code_mailform.php on line 56

Deel dit met een vriend


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223