• Workshops
    7 januari 2018
    13:00 - 18:00

Zondag  7 Januari 2018 organiseert Upstream vzw een workshopdag Hedendaags – Modern – Experimental.

13:00u – 14:30u Hedendaags, door  Jenna Jalonen (Finland)

14:45u – 16:15u Modern, door Sandra Hilaerts (BE)

16:30u – 18:00u Experimental, door Jenna Jalonen (Finland)

JENNA JALONEN (FIN)

Jenna Jalonen is een danseres en performer uit Finland, geboren in 1991. Ze begon op jonge leeftijd met gymnastiek en studeerde vanaf haar tiende aan het Finnish National Opera Ballet. Om zich nog meer de verdiepen in de balletwereld bezocht ze balletacademies aan de John Cranko Ballet School, Stuttgart, het Boston Ballet en de Hungarian Dance Academy Budapest, waar ze drie jaar studeerde voor een bachelor degree in klassiek ballet.

In 2011 studeerde ze af, en ze besliste nog vier jaar te blijven en te switchen naar hedendaagse dans. Ze werkte samen met internationale gezelschappen en choreografen zoals Gangaray Dance Company/József Hámor en Tímea Maday, Central Europe Dance Theater, Zoltán Grecsó, Eva Duda Dance Company/ Eva Duda/ Máté Mészáros/ Márton Csuzi en Kubilai Khan Investigations/ Frank Micheletti.

Op dit moment werkt ze vanuit Brussel als freelancer voor internationale producties en gezelschappen, waaronder kwaad bloed/Ugo Dehaes, fAbuleus, Theater Bremen/ Unusual Symptoms, Notch Company/ Oriane Varak en Untamed Productions. Ze begon in 2013 ook met eigen werk, zoals Cinderella Story en in 2014 4 Napló, Egy Vers voor GG Dance Company in Hongarije.

In 2016 richtte ze Collective Dope op met Nóra Horváth, met als eerste voorstelling DOPE ‘I just wish to help you’, dat in première ging in 2017. Ze werkt ook samen met Beatrix Simkó aan het onderzoeksproject TERV. dat in februari 2018 in première gaat.

 

Sandra Hilaerts:

Startte op vijfjarige leeftijd met klassiek ballet. Op de leeftijd van zeven jaar werd zij gescout door Dansstudio Hagelstein waardoor jazzdans aan haar vocabularium werd toegevoegd. Daar genoot zij van een voorbereidende professionele opleiding.

Dankzij deze dansschool kreeg ze de unieke kans om als danseres mee te werken aan talrijke producties van Studio100 (1997-2012) zowel in het binnenland als in het buitenland. Daarna is ze zich gaan verdiepen in moderne dans, urban dansstijlen en vogue (oldway) en creëerde zo haar eigen stijl. Muzikaliteit en gevoel zullen centraal staan in haar lessen.

Maar haar belangrijkste werkpunt tijdens de lessen zal het ontwikkelen zijn van de overtuigingskracht van de dansers. Dit begint bij kennis over het lichaam zodat het gecontroleerd gebruikt kan worden, maar ook bij de kennis van de eigen persoonlijkheid. Persona is nu eenmaal datgene dat elke danser uniek maakt.

Locatie

locatie  

Adres
Pastoor Boelstraat 1, Temse, Oost-vlaanderen, 9140, België

962 x bekeken
Recente blogberichten

Reageer op dit bericht

Typ hier wat je zoekt en druk daarna op enter


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223