• 10 April 2017 19:30 - 12 April 2017 21:30

Oriëntaalse dans, ook wel buikdans genoemd, wordt gekenmerkt door sierlijke, vloeiende bewegingen, de kunst van de ‘isolatie” (het afzonderlijk bewegen van de verschillende lichaamsdelen) en krachtige heupbewegingen.  In deze workshop worden de basistechnieken aangeleerd. Via pastechnieken en bewegingscombinaties kom je tot een minichoreografie. Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze plezierige workshop.

In 1983 komt Serkan als Turkse jongen aan in Saoedi-Arabië. In de 3 jaren van zijn verblijf wordt hij gecharmeerd door de oosterse dansen van de Arabische vrouwen op festiviteiten zoals huwelijken. Het geluid van hun muziek raakt zijn ziel en opent voor hem de deur naar de dans. Terug in Turkije verdiept hij zich in de Egyptische stijl. De strenge training op vooral lichaamssensatie, spiercontrole en lenigheid wordt beloond wanneer Serkan voor het eerst optreed op de leeftijd van 17.

Niet alleen in Turkije maar ook in Duitsland zijn z´n talrijke optredens een groot succes. Al snel beslist hij zijn ervaring te delen en start hij met hart en ziel met het geven van danslessen zowel in Turkije (Istanboel, Izmir, Kusadasi) als in Duitsland (Stuttgart, Frankfurt, Berlijn, München) en treedt hij het millennium binnen in België. Serkan neemt hier de kansen te baat om workshops te volgen van sommige buikdanslegenden zoals o.a. Horacio & Beata, Mamoukadou, Jillina, Nesrin Topkapi, Aziza,….

Locatie

locatie  

Adres
Hurstweg 8, Gent, Oost-vlaanderen, 9000, België

976 x bekeken
Recente blogberichten

Reageer op dit bericht

Typ hier wat je zoekt en druk daarna op enter


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223