• Flamenco introductie
    3 April 2017 08:00 - 5 April 2017 17:00
  • Flamenco Choreo
    6 april 2017
    08:00 - 12:00

Tijdens deze workshop kan je eens proeven van de traditionele Flamencodans. Elke les zal met live gitaar begeleid worden.. dus de warme Flamenco sfeer is verzekerd !!
Er zal een korte choreografie aangeleerd worden waarin de verschillende technieken zullen voorkomen: zapateado, braceo, vueltas, … en natuurlijk kompas !

Saïdjah begint haar lessen altijd met een grondige opwarming van alle spieren. Dan volgt techniek: houding, handbewegingen en armbewegingen, voettechniek, coördinatie en draaitechnieken.

Saïdjah werkt op techniek, kracht en expressiviteit, maar vindt sensualiteit en elegantie even belangrijk om te vermengen in de dans.

Flamenco is géén folklore, maar een levende kunstvorm: het is zang, muziek en dans. Er bestaan diverse “palos” (stijlen) en aan elke stijl is er een gevoel en “sfeer” verbonden. Daarom wil ze dat de leerlingen weten hoe ze met de zang en muziek moeten omgaan. Ook de traditionele structuur komt aan bod.

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.
In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool “Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo”. Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie “Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco” te Sevilla en bijkomende lessen in “Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos”.

Locatie

locatie  

Adres
Hurstweg 8, Gent, Oost-vlaanderen, 9000, België

444 x bekeken
Recente blogberichten

Reageer op dit bericht

Typ hier wat je zoekt en druk daarna op enter


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223