“Dirty Dancing” 30ste verjaardag

Toen de film Dirty Dancing uitkwam in de bioscopen had niemand verwacht dat het verhaal van de 16 jarige oude Frances Houseman genaamd Baby, de gedachtes van filmliefhebbers en tieners over de wereld zou veroveren. Bijna iedereen van ons heeft Dirty Dancing van Emile Ardolino wel meer dan een keer gezien! Dat komt door de magische mix van muziek, dans, nostalgie en romantiek tussen Johnny (Patrick Swayze) en Baby (Jennifer Grey).
De films eerste vertoning was tijdens de Cannes Film festival in mei 1987 en in kwam uit in de VS 21 augustus. Er zijn veel manieren om dit geweldige jubileum te vieren, laten we een kijkje nemen naar een paar.

“Dirty Dancing” thema events

De New York Times meldt dat hostels in de omgeving van Virginia en North Carolina, waar de film werd gefilmd, verschillende Dirty Dancing pakketten aanbieden. Dat is natuurlijk de perfecte plaats om dit jubileum te vieren.

“Dirty Dancing”: 30ste Verjaardag Editie

Er is een gelimiteerde Collectors Dirty Dancing: 30ste verjaardag Editie met exclusieve memorabilia, nog nooit vertoonde interview materiaal en nieuwe features. Een ‘must have‘ voor alle Dirty Dancing fans.

Dirty Dancing soundtrack in cijfers

Volgens het interview met Tom Power, waren er wat moeilijkheden met het maken van deze “kleine film”. De producer Vestron Pictures wist namelijk geen grote ster voor de film te regelen aangezien er geen budget voor was. Uiteindelijk was dat geen probleem en deed Dirty Dancing het beter dan verwacht.

Het album(soundtrack) werd een verbazingwekkende 32 miljoen keer verkocht en verkoopt 30 jaar later zelfs nog steeds goed wereldwijd. De soundtrack werd uitgegeven op 4 augustus 1987. ShopAlike verzamelde de 10 meest interessante feiten voor je over de Dirty Dancing soundtrack in bovenstaande infographic.

Bron: Shopalike 

Ps: wist je dat er een tweede film bestaat van Dirty Dancing?

1.275 x bekeken
Aanbevolen voor jou

Reageer op dit bericht

Typ hier wat je zoekt en druk daarna op enter

dansschool kiezen BelgiëUpstream vzw Zkt (M/V/X) met een hart voor jongeren.
Warning: Use of undefined constant essb_rs_mailform_code - assumed 'essb_rs_mailform_code' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/plugins/easy-social-share-buttons/lib/core/resource-snippets/essb_rs_code_mailform.php on line 56

Deel dit met een vriend


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/danseven/public_html/dancecool.be/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223